Jégkocka készítése - tippek és trükkök


  • Ha forralt vizet teszel a jégkockatartóba, szép átlátszó, üveges lesz a jég.




  • Ha fagyasztás előtt a vízbe néhány csepp citrom-, narancs-, vagy egyéb gyümölcslevet teszel, nemcsak szép színű, de finomabb ízű jégkockád lesz.




  • A sárgadinnye feldarabolva és fagyasztva kiváló jégkockává válhat, koktélokba isteni. :)




  • A jégtartó nem fagy bele a mélyhűtőbe, ha háztartási fóliát teszel alá, és vigyázol, hogy ne csuromvizesen kerüljön a fagyasztóba.




  • Ha meleg vizet csurgatsz a jégkockatartóra, könnyebben kiszedheted belőle a kockákat.




  • Ha szilikonos jégkockatartót veszel, sokkal könnyebben megfagy a kocka, és könnyebb is kiszedni.




  • Légy kreatív, vedd észre, mi mindenből lehet jégkocka! Műanyag tojástartó, szilikonos sütőforma, egész apró műanyag poharak, csak a fantáziád szabhat határt. Vigyázz, üvegedényt sose használj!!!